icon_elaimet_white

Eläimet

Koirat ja kissat

pietu

2016
pyreneittenmastiffi

Nimi: Pietu

Pietu on pihan kunkku vartioiden kotitalon ympärille aidattua reviiriään. 80-kiloinen jykevänlempeä pyreneittenmastiffi turvaa muiden tilalla asuvien elämää ottaen kuitenkin vieraat ystävällisesti vastaan, kun omistaja on läsnä. Pietu muutti tilalle kodinvaihtajana v. 2020. 

DANNY

2019
Monirotuinen

Nimi: Danny
SYNTYMÄVUOSI: 2019

Danny on rotumix, josta löytyy tanskalais-ruotsalaista pihakoiraa, mäyräkoiraa ja tiibetinspanielia. Danny ilmoittaa sangen rämäkästi pihaan saapuvat vieraat, mutta mekkaloinnistaan huolimatta päätyy yleensä jossain vaiheessa vieraan syliin päiväunille. 

MINTTU & bRITA

2009 & 2012
HUSKYT

Nimet: Minttu ja Brita

Minttu ja Brita muuttivat tilalle jouluna 2020 Saariselältä husky-farmilta viettämään eläkepäiviään.

Minttu on toiminut ansiokkaana johtajakoirana rekivaljakossa Britan toimiessa valjakon keskellä. 

Aksu

2014
Maatiaiskissa

Nimi: Aksu

Aksu on v. 2014 syntynyt maatiaiskissa, joka jäi kotitilalleen talokauppojen yhteydessä. Aksu on komea ja ihmissosiaalinen leikattu kolli, joka pitää kurissa tilan jyrsijäkantaa.

Armi

2019
Maatiaiskissa

Nimi: Armi

Armi on v. 2019 syntynyt, leikattu maatiaiskissanaaras, joka muutti tilalle paikallisesta pentueesta. Armi on tärkeä osa tilan jyrsijätorjuntaa.

Lampaat

Nimi: Siru

Siru on kainuunharmas, joka muutti tilalle tyttärensä Timjamin kanssa. Siru ja Timjami muuttivat tilalle harrastetoiminnasta. 

Siru

uuhi

Nimi: Dalmis

Dalmis on tehnyt elämäntyönsä lammastilalla emolampaana. Vetimiin tulleiden kasvustojen vuoksi maidontuotto lakkasi ja edessä oli teurasmatka. Onneksi lempeä ja rauhallinen Dalmis pääsi jatkamaan päiviään tilalla. 

Dalmis

uuhi

Nimet: Tsinuski

Tsinuski muutti tilalle kaverinsa Crääkyn kanssa päästen täpärästi turvaan teurastuomiolta. Tsinuski on tilan vanhin uuhi.

Crääky ja
Tsinuski

uuhi

Nimi: Köpi

Tilan ainoa pässi (kastroitu) Köpi haettiin liki 400km päästä turvaan teurastuomiolta. Köpi on utelias ja läheisyydenkipeä nuorimies, joka tiukan paikan tullen perääntyy uuhikatraan selän taakse turvaan.

Köpi

Pässi

Nimi: Lempi

Lempi ostettiin lihatilalta terapialampaaksi. Lempi on kehitysvammainen uuhi, jolta puuttuu synnynnäisesti toinen korva ja jonka leuka on vino. Lempi on kiistatta rohkein ja itsellisin lammas, jonka olen tavannut: se saattaa tehdä omia seikkailujaan kesälaitumelta ja puskee pelotta laumanvartijakoiraa niin halutessaan. 

Lempi

UUHI

Timjami on Sirun tytär. Timjami on herkkävireinen ja äänekäs yksilö. Ehkä juuri siksi hän valikoitui opinnäytetyöasiakkaani omaksi terapialampaaksi.

Lampaan nimi

Terapialammas

Nimi: Pilli 

Pilli ja hänen siskonsa Pulla syntyivät pienikokoisina karitsoina, ja siitä syystä siirtyivät loppuelämän eloon tilalle. Sisarukset ovat uteliaita ja aina hakemassa ihmisten rapsutuksia ja huomiota.

Lampaan nimi

uuhi

Nimi: Martta ja Risto

Martta ja Risto muuttivat tilalle 1,5 vrk ikäisinä tuttipullokaritsoina huhtikuussa 2021. 

Lampaan nimi

karitsat

Nimi: Cästis (Cast away)

Cästis vietti inhimillisen erehdyksen johdosta yhden kokonaisen talven yksin merellä saaressa, jonka jälkeen hän muutti tilalle loppuelämän kotiin.

Lampaan nimi

uuhi

Nimi: Pulla

Pulla ja hänen siskonsa Pilli syntyivät pienikokoisina karitsoina, ja muuttivat sen vuoksi tilalle loppuelämän kotiin. Siskokset ovat sosiaalisia ja hakevat ihmisiltä rapsutuksia ja huomiota.

Lampaan nimi

uuhi

Vuohet

eevi & ellen

Kutut

Nimet: Eevi ja Ellen

Eevi ja Ellen ovat v. 2020 syntyneet vuohisiskokset. He muuttivat tilalle v. 2021 omistajan elämäntilanteen muuttuessa äkillisesti.

Emma, Kepponen ja Maire

Kutut

Nimet: Emma, Kepponen ja Maire

Kutut Emma, Kepponen ja Maire muuttivat v. 2019 uuteen kotiin Hellämielen Tilalle omistajan henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Kanat

Tilalle on muuttanut kanoja eläinsuojeluyhdistyksen kautta, munatuotannon poistoina ja yksityisiltä ihmisiltä. Osa kanoista on kuoriutunut tilalla. Tällä hetkellä tilalla asustaa 14 kanaa sekä yksi kukkokana nimeltään Lissu.

Kanat

14 kanaa

Kukot

Kukot

7 kukkoa

Osa kukoista on tullut tilalle välttääkseen teurastuksen ja osa on kuoriutunut tilalla. Tällä hetkellä tilalla asuu 7 kukkoa.

Kanit

Nimet: Ruusu ja Kuutti

Belgianjätit Ruusu ja Kuutti päätyivät tilalle omistajan toiveesta välttyen näin lihakanin teuraskohtalolta.

Ruusu ja Kuutti

Belgianjätit